Agressietraining voor de Thuiszorg

Verwarde personen hebben vaak moeite met het gedoseerd uiten van hun emoties. Gevoelens van boosheid, schaamte of verwardheid kunnen daarbij omslaan in agressie. Soms speelt ook drugsgebruik hierbij een rol. Tijdens training leer je de ontwikkeling van de agressie te herkennen zodat je daar op een effectieve en de-escalerende manier mee overweg kunt.
Tijdens huisbezoek werk je in een vreemde en onbeschermde omgeving. We maken concrete afspraken over hoe je het werk zo veilig mogelijk maakt voor jezelf en voor je collega(s).

Tevens leer je (heel praktisch) hoe je ook op fysiek gebied, door middel van veiligstellingen, je eigen veiligheid kunt bewaken.

Inhoud
Als eerste gaan we concrete afspraken maken over hoe we de huisbezoeken (nog) veiliger kunnen gaan aanpakken. Daarna gaan we kijken of we kunnen inschatten hoe de client ‘in zijn/haar vel zit’. Daarbij wordt gewerkt met het crisisontwikkelingsmodel. Met behulp van de juiste observaties en het toepassen van dit model kun je agressie voorspellen. Je weet dan wat in elk stadium wat de juiste interventie is om tot een werkbare relatie te komen. We kijken vooral ook hoe dit model in de dagelijkse realiteit kan worden toegepast. Tenslotte richten we ons op je fysieke veiligheid. Hoe ga je op een prettige en professionele manier om als een cliënt je bijvoorbeeld vastpakt, stompt, slaat of schopt.

Na deze training

Herken je signalen van het omslaan van verward gedrag naar agressie.
Zet je bewust je verbale en non-verbale communicatie in voor ieders veiligheid.
Voel je je professioneler, zelfverzekerder en veiliger.

Voor wie
Voor iedereen die tijdens huisbezoeken te maken kan krijgen met agressie van (verwarde) cliënten. Geschikt voor groepen tot 10 personen.

Programma
- Afspraken maken over veilig huisbezoek
- Het crisisontwikkelingsmodel in de praktijk
- Oefenen met fysieke weerbaarheid

Studieduur en vooropleiding
Deze training bestaat uit één module van 3½uur.
Deelnemers moeten minimaal recentelijk de training ‘Omgaan met agressie basis’ hebben gevolgd.

< < Klik hier om deze informatie als PDF te downloaden. Of bel voor meer info: 0165-769.089.


© 2019 VAN EIK TRAINING EN ONDERWIJS – M: 06-30.74.1972 – T: 0165-769.089.