Agressietraining Verdieping

De training omgaan met agressie verdieping is bedoeld voor de meer ervaren medewerkers van de afdeling. Het doel van de verdiepingstraining is om de vaardigheden op het gebied van conflictcommunicatie verder uit te breiden. We kijken hoe we de verschillende communicatiestijlen van de deelnemers kunnen onderbrengen onder één gemeenschappelijke paraplu. Daarover maken we concrete afspraken met elkaar.
Ook nemen we de eigen aanpak weer eens expliciet onder de loep en gaan we actief aan de slag met de verbeterpunten. Tenslotte gaan we bekijken welke rol je als ‘senior’ op dit gebied kunt vervullen voor de minder ervaren collega’s.

 

Opzet van de training
We beginnen de training met de behandeling van de verschillende communicatie- en de-escalatie modellen. Zijn deze expliciet bekend, en hoe worden deze in de praktijk gebruikt?

Daarna gaan we aan de slag met het onderwerp ‘spanning’. Wat doet het met jezelf, wat doet het met de cliënt, en wat doe je om deze spanning te de-escaleren?

Werkend vanuit de verschillende vormen van agressie wordt er door de acteur concreet gedrag ingezet. De deelnemers krijgen voldoende tijd om éérst te leren herkennen om welke vorm van agressie het gaat, om er vervolgens adequaat op te kunnen reageren. Bij het oefenen beginnen we uiteraard niet meteen met zwaar explosief gedrag. De acteur begint rustig en zet naar gelang de dag vordert steeds iets meer agressie in. Het geleidelijk opschalen van de oefeningen gebeurt verantwoord en naar gelang de individuele behoefte en capaciteiten van de afzonderlijke cursist.
Tenslotte gaan we in op de mentor-rol die je kunt vervullen op dit gebied voor de minder ervaren collega’s op de afdeling.

Na deze training

Ben je weer opgefrist op het gebied van conflictcommunicatie
Heb je jouw eigen skills op dit gebied weer op scherp
Hebben we eenduidige afspraken gemaakt met de collega’s over de aanpak van agressie
Weet je welke rol je hierbij kunt vervullen voor jouw ‘junior’ collega’s

Studieduur en groepsgrootte

De training bestaat uit één module van ca. 3½ uur. Verondersteld wordt dat de deelnemers ruime ervaring hebben in de omgang met agressieve personen.

De optimale groepsgrootte voor deze training is 10-12 personen.

< < Klik hier om deze informatie als PDF te downloaden. Of bel voor meer info: 0165-769.089.


© VAN EIK TRAINING EN ONDERWIJS – M: 06-30.74.1972 – T: 0165-769.089.