Teambuilding voor het Middenmanagement

Samen CommunicerenDoelstelling
Managers zijn vaak onderdeel van twee verschillende teams: Het team waaraan zij leidinggeven en het team dat zij vormen met andere managers. De dagtraining ‘Teambuilding voor het Middenmanagement’ is erop gericht uw managers te verbinden zodat zij op eenduidige wijze hun medewerkers aansturen en motiveren, en onderling transparant en helder communiceren. Hierdoor kunnen managers hun leidinggevende taken efficiënter uitvoeren.

Inhoud van de training
Uw managers gaan aan de slag om het onderlinge vertrouwen te vergroten en opener en meer slagvaardig te communiceren. De achterliggende doelstelling daarbij is om meer als één geheel naar buiten te treden. Daarnaast komt het aansturen en motiveren van de medewerkers aan bod, evenals het creëren van een sterker teamgevoel.

Geen enkele organisatie is hetzelfde. Geen enkel team en geen enkele leidinggevenden zijn hetzelfde. Het trainingsprogramma van de training ‘Teambuilding voor het Middenmanagement’ staat daarom niet van tevoren vast, maar wordt aangepast aan de specifieke wensen van uw team. De volgende onderwerpen komen echter tijdens de meeste trainingen aan de orde:

  • Professioneel Communiceren: Communiceren met leidinggevenden
  • Professioneel Communiceren: Communiceren met medewerkers
  • Leiderschap: Leiderschapsstijlen
  • Leiderschap: Leiderschapskwaliteiten
  • Plaats binnen het team: Gebruik maken van elkaars kwaliteiten
  • Plaats binnen het team: Welke waarden vind ik belangrijk binnen het team

Trainingsvorm
‘Teambuilding voor het Middenmanagement’ wordt gegeven training van één dag (ca. 7 uur).

>> VRAAG VRIJBLIJVEND INFORMATIE AAN